5% i rabat på ordrer over 190kr (eksklusive moms og forsendelse). Kode: WKD16    00 dage 00 timer 00 minutter 00

Konvolutstørrelser

En vellykketforsendelse afhænger af en lang række forskellige faktorer, men for alle der sender en pakke, brev, postkort, visitkort, en gave eller en dedikation, er deres hovedmål at sikre, at adressaten åbner det, de har sendt og giver det deres opmærksomhed.

Ligesom man gør sig umage med de mindste detaljer i indpakningen af en gave for at sikre, at den ser indbydende ud, kan en almindelig hvid konvolut formidle formalitet og elegance. Nogle gange skal der meget mere til at få det til at lykkedes end bare at sende postkort i en typisk kraft-farve-konvolut - nogen gange skal konvolutten få indholdet til at virke attraktivt, selvom det kun er en hvid konvolut, der indeholder en faktura for produkter eller tjenester.

Derfor er det af grundlæggende betydning at have en korrekt forståelse af konvolutstørrelser for at indgive en anmodning korrekt på vores side om tilpasning til dine særlige behov. Hver størrelse er passende til bestemte formål, især i erhvervslivet. Nogle typer konvolutter kan forekomme mærkelige for offentligheden, men er faktisk meget nyttige i visse specifikke forretningsmæssige sammenhænge.I denne vejledning giver vi dig detaljerede forklaringer på konvolutstørrelser samt informationsgrafik og -tabeller, der hjælper dig med bedre at forstå forskellene mellem modeller: fra standard- eller konvolutstørrelse til dem med enorme dimensioner, videre til de populære DL-konvolutter og mange andre undervejs.

Vær opmærksom på instruktionerne, som vi giver nedenfor, og brug de værktøjer, som vi giver dig. Det er den eneste måde, du kan finde den bedste mulighed til netop din situation! Hvis du har spørgsmål, skal du huske, at du har kundeserviceteamet til rådighed, til at vurdere din situation og anbefale de produkter, der bedst matcher dine behov, hvad enten det gælder dit hjem eller dit kontor.

Husk, at et værktøj, der er vidt brugt af fagfolk til at forbedre deres forsendelser, er overlejret tekst. Vores printere kan udskrive dit frimalogo eller dit personlige brand på enhver af vores konvolutter eller tasker, så husk at du kan anmode om et tilbud, der er tilpasset dine behov uden at forpligte dig til noget.

Størrelse

er

Dimensioner


For bedre at forstå ækvivalenserne her, kan du se følgende informationsgrafik, hvor vi viser, hvordan mellemstore konvolutter forholder sig til de små og store.Bemærk som reference, at C5 og C6 envelopes betragtes som mellemstore, uanset om de er hvide eller farvede.

Standardiseret ISO-kuvertstørrelse infografisk

Hvad er standardstørrelsen på en konvolut?

For at lette orienteringen er det nyttigt at huske, at C4 er konvolutten i Retning »folio«-størrelse, C5 er »quarto«-størrelsen, og C6 betragtes traditionelt som standardbrevstørrelsen, selvom det ikke er den størrelse, der oftest bruges af virksomheder, som vi vil se.

Valget af bogstavet »C« og det tilhørende nummer er ikke tilfældigt. Det følger ISO 216-standarden, som internationalt standardiserede klassificeringen af konvolutter. Tallene er relateret til hinanden: de indikerer, at en given konvolut er halvt så stor som den, der kommer før den. Således er en C3 halvdelen af størrelsen på en C2, en C4 er halvdelen af størrelsen på en C3 og så videre.

Derudover har de en direkte overensstemmelse med dimensionerne på papirark. Her er et par eksempler: C3-konvolutter, som er relativt store, er designet til at indeholde DIN A3-ark; C5-konvolutter er beregnet til A5-papirstørrelse; og de relativt små C8-konvolutter har ideelle dimensioner til indsætning af DIN A8-ark. Du kan tjekke disse og andre detaljer om dette system i følgende tabel.

Tabel over konvolutdimensioner fra C0 til C10


Navn Størrelse (mm) Formatækvivalenser
C0 917 x 1.297 mm
A0-papirark
C1 648 x 917 mm A1-papirark
C2 458 x 648 mm A2-papirark
C3 324 x 458 mm A3-papirark
C4 229 x 324 mm A4-papirark. A3-ark foldet på midten
C5 162 x 229 mm A5-papirark. A4-ark foldet på midten
C6 114 x 162 mm A6-papirark. A4 ark foldet i 3 lige store dele
C7 81 x 113 mm A7-papirark. A5 ark foldet i 4 lige store dele
C8 57 x 81 mm A8-papirark
C9 40 x 57 mm A9-papirark
C10 28 x 40 mm A10-papirark


Ud over disse størrelser er der andre grundlæggende modeller, der ikke klassificeres med bogstavet »C«. Disse vises i følgende tabel med en kort indikation af deres vigtigste (respektive) anvendelser. Bemærk også, at der er andre, løsere og mere specialiserede muligheder, såsom størrelserne, der bruges til invitationskonvolutter, som ikke følger noget fast mønster eller standard..Mange af disse er kvadratformede konvolutter hvor alle sider har samme længde.


Navn Størrelse (mm) Formatækvivalenser
C5+ 162 x 235 mm A5-papirark. A4-ark foldet én gang
DL 110 x 220 mm Minder om DL konvolutter. A4 ark foldet i 3 lige store dele langs breddesiden
DL+ 114 x 229 mm A4-ark foldet i tredjedele (»plus«-format)
E4 280 x 400 mm B4-papirark
B4 250 x 353 mm Format til indsættelse af en C4-konvolut
B5 176 x 250 mm Format til indsættelse af en C5-konvolut
B6 125 x 176 mm Format til indsættelse af en C6-konvolut

Hvis du gerne vil gå lidt dybere ind i beregningerne, der bruges til at nå frem til alle disse dimensioner og proportioner, kan du kigge på denne side, der dækker yderligere serier som B, der ofte bruges til produktionen af bøger.


DL: Kontorkonvolutt


På grund af hvor vigtig og etableret den er i dagens samfund, er det også nødvendigt at nævne en anden type konvolut i brevstørrelse: DL. Den svarer ikke til den førnævnte C6, da den er længere (på langsiden) og har kortere højde. Dens dimensioner er 220 x 110 mm. Når vi tænker på en »kontor«-konvolut, tænker vi generelt på denne størrelse. Med andre ord er denne type konvolut designet til at indeholde et DIN A4-ark, foldet i tre lige store dele. Med hensyn til absolutte tal er størrelsen 220 x 110 mm den, som vi vil have haft langt mest kontakt med, da kommunikationen, som virksomheder sender til vores postkasse, er i dette format. Dette er konvolutter, der bruges til at sende fakturaer, velkomstbeskeder til nye kunder og meget mange flere ting.

Det er en meget almindelig konvolutstørrelse for virksomheder som Correos, selvom hvert kontor i det statslige postbureau også tilbyder C6-modeller til bestemte brugere, normalt hvide, som har en tendens til at koste mindre end farvede kommercielle konvolutter.


Konvolutformater til speciel brug


Hos Danmarks-kuverter.dk arbejder vi ikke kun med de mest almindelige konvolutformater, men også med modeller, der uanset årsagen er mindre almindelige blandt offentligheden, men stadig er meget nyttige. For eksempel er der konvolutter med en rude: en lille åbning, der gør det muligt at se en del af en konvolutindholdet udefra.

Denne funktion bruges normalt sammen med normale konvolutter i DL-størrelse: virksomheder placerer overskrifter på deres breve, som, når brevet er foldet på en bestemt måde, falder sammen med den nævnte rude og dermed viser modtagerens oplysninger (navn, efternavn, gade, postnummer osv.), hvilket fjerner behovet for at udskrive disse oplysninger en gang på selve konvolutten og de ekstra omkostninger, som dette ville medføre.

Med kartonunderstøtning til certifikater eller eksamensbeviser, med en kile til en bredere åbning så du kan indsætte din hånd, af lommetypen... Kataloget på danmarks-kuverter.dk tilbyder et bredt udvalg af løsninger, der kan bringes til din dør med et enkelt klik.

Nogle andre modeller, der ikke er direkte relateret til konvolutdimensioner, og som er tilgængelige på vores websted, kaldes uigennemsigtige konvolutter. Dette navn henviser til konvolutter, der ikke er gennemsigtige, selv når de holdes op mod lyset, hvad enten det er med det formål at have en mere ensfarvet farve, eller fordi de har en speciel belægning på indersiden eller af en anden grund.

Bortset fra de modeller, der er nævnt ovenfor, er det muligt, at du vil støde på et andet konvolutformat, da der er mange andre klassifikationer, ikke altid relateret til konvolutdimensionerne: de kan for eksempel have at gøre med papirets specielle egenskaber eller fremstillingen af konvolutmaterialet eller med afsendelsesmåden.

Liggende retning med rude, tegnebogstype

Liggende retning med rude, tegnebogstype
Stående retning med rude, tegnebogstype

Stående retning med rude, tegnebogstype
Lommetype Automatisk lukning, gummieret og selvklæbende

Lommetype
Automatisk lukning, gummieret og selvklæbende
Stående retning, lommetype, med rude

Stående retning, lommetype, med rude
Liggende retning, lommetype, med rude

Liggende retning, lommetype, med rude
Med kile, lommetype Udvidelig konvolut til afsendelse af flere ark papir

Med kile, lommetype
Udvidelig konvolut til afsendelse af flere ark papir
Konvolut med kartonunderstøtning, lommetype - Til programmer, certifikater, diplomer

Konvolut med kartonunderstøtning, lommetype
Trykt med instruktionerne "Please Don't Bend" på engelsk.
Til programmer, certifikater, diplomer


Andre detaljer udover dimensionerne på en konvolut: lukningstyper

Lukning af en konvolut er et andet aspekt af afgørende betydning, når man prøver at vælge den ene eller den anden model. Hos danmarks-kuverter.dk er vi meget opmærksomme på det. En af de mest praktiske muligheder er selvklæbende lukning: der er en lille belægning af klæbemateriale på indersiden af klappen, så når klappen først er fjernet, kan klappen sikkert fastgøres på konvolutten og forhindrer den i at åbne sig.

Der er også konvolutter med en snor og skive, som ikke er meget praktiske i forbindelse med masseforsendelser, men kan være meget passende, når man sender et specielt, personlig brev til modtageren. Det samme gælder konvolutter med en lås, der lukkes med et klik.

En af premium-mulighederne er konvolutter med magnetisk lukning: en interessant og sofistikeret løsning, der giver mulighed for at åbne og lukke en konvolut mere end én gang, hvis nødvendigt. Og listen fortsætter derfra: konvolutter med en lås, med en fold, gummierede konvolutter osv. Vi har virkelig mange muligheder på vores hjemmeside.

Gummieret klap

Gummieret klap
Selvklæbende

Selvklæbende
Automatisk lukning

Automatisk lukning
Uden lim

Uden lim
Åbning i øverste del

Åbning i øverste del
Snor og skive

Snor og skive
Flap med fold

Flap med fold
Magnetisk

Magnetisk
Spænde

Spænde
Lås

Lås


Konvolutklapper: markering af forskelle

Konvolutklapperne er en anden detalje, der adskiller design og brug af hver model. Den mest almindelige mulighed i øjeblikket er tegnebogstypen, der har en lille papirstrimmel, hvortil klæbemidlet (eller hvad det nu er for et lukningssystem) tilføjes. Den er let at åbne og lukke. Klapper af tegnebogtypen er tilbøjelige til at være rektangulære, selvom nogle modeller vælger en afrundet form.

En mere traditionel og vintage mulighed er den såkaldte diamantvinklede klap: den klassiske trekantede klap af papir med en spids, der, når klappen først er lukket, går op til halvvejspunktet på konvolutens yderside.

Tegnebogstype, med afrundet klap Gummieret, til brug med visse portomaskiner.

Tegnebogstype, med afrundet klap Gummieret
til brug med visse portomaskiner.
Tegnebogstype, med rektangulær klap Gummierede, til manuel indsætning

Tegnebogstype, med rektangulær klap
Gummierede, til manuel indsætning

Tegnebogstype, med automatisk lukning til manuel indsætning

Tegnebogstype, med automatisk lukning
til manuel indsætning

Tegnebogstype, med trapezoid klap Gummieret, til brug med visse portomaskiner.

Tegnebogstype, med trapezoid klap
Gummieret, til brug med visse portomaskiner.
Vinklet, diamantformet klap Konvolut i bankstil, gummieret, til manuel indsættelse

Vinklet, diamantformet klap
Konvolut i bankstil, gummieret, til manuel indsættelse

Flap til indsætning Gummieret, konvolutter til festligheder/begivenheder

Flap til indsætning
Gummieret, konvolutter til festligheder/begivenheder


Tegnebogstype, med selvklæbende klap til manuel indsætning

Tegnebogstype, med selvklæbende klap
til manuel indsætningFormatet på en konvolut er alting... næsten

Nu hvor du har fået en indgående introduktion til de forskellige formater, har du sandsynligvis indset, at det at tage et godt valg af konvolutter er meget vigtigt, ikke kun ud fra et æstetisk synspunkt, men også på grund af de anvendelser, som hver model er designet til. DL til masseforsendelser, C4-konvolutter til indsættelse af vigtige dokumenter på A4-papir, C7-konvolutter til afsendelse af små kort med personlige dedikationer...

Udover ovenstående skal du huske på andre kriterier, såsom materialet, farven, uanset om konvolutterne har ruder eller ej, placering af vinduet, den type konvolutlukning, der er passende i forbindelse med modtagelsens kontekst og så videre.

Uanset hvad du leder efter, kan du finde det på vores websted: hvad enten det er normale konvolutstørrelser eller meget store eller små. Afgiv din ordre online, så du kan sende din post til den bedst mulige pris!